Skip to content

Antonia Font – Gran Teatre del Liceu, 30 de Març de 2008

Coser i cantar, enregistrat amb la cinquantena de músics de corda i vent de la Bratislava Symphony Orchestra .

Antònia Font

 va ser un grup de música mallorquí, nascut el 1997, que es caracteritzava per la seva música festiva i per les seves lletres humorístiques i fantasioses. Entre els temes de l’univers creatiu d’Antònia Font destaquen, especialment, l’espai, l’astronomia i tot el que es relaciona amb l’astronàutica; però, també, l’ambient més quotidià i proper, que estableix un joc constant entre una perspectiva local, global i universal o còsmica del món.

Habitualment, se’ls classifica com a grup de pop, tot i que ells manifesten que en el moment de compondre les cançons no tenen “prejudicis d’estil”, i els temes són una cosa que, sovint, surt espontàniament. El compositor dels temes és el guitarrista del grup, Joan Miquel Oliver, que també edita discs en solitari i escriu lletres d’altres grups, com ara Fora des Sembrat. El 28 de novembre de 2013 el grup va anunciar la seva dissolució[1] deixant enrere 16 anys de carrera musical.

Formació

Pels volts de 1997, Joan Miquel Oliver era el guitarrista del grup La Fosca i va entrar en contacte amb Pere Debon (bateria) amb qui decidiren muntar un grup. Segons explicà Oliver, la idea era “intentar treure uns temes mediterranis amb aquell puntet domèstic surrealista”. Pau Debon, el vocalista del grup, va ingressar en el projecte musical de la mà del seu germà Pere, el qual va fer escoltar un casset a Joan Miquel Oliver en què se sentia en Pau cantar. Més endavant, va entrar el teclista Jaume Manresa i, en darrer lloc, el baixista Pere Estarellas. Els artífexs de definir tots els aspectes del grup foren principalment en Pere i en Joan Miquel; van ser els encarregats d’anomenar la banda Antònia Font.

%d bloggers like this: