Skip to content

Campanya de Verkami pel curt “Elefants blancs” amb Roger Casamajor i Mireia Aixalà fins el 30 de Setembre

#totagenda #cultura #cinema

Elefants Blancs


Descripció del projecte

Elefants blancs, el curtmetratge basat en el conte d’ Ernest Hemingway , «Hills like white elephants».Dirigit per Artur Trias. Produït per Català Productions. Amb Roger Casamajor i Mireia Aixalà com a protagonistes.

En un dia calorós d’estiu una parella espera el tren en una atrotinada estació. Normalment viatgen, beuen cervesa i tasten noves begudes alcohòliques. La conversa que enceten és reiterativa. No és la primera vegada que ho parlen. Però la qüestió és…de què parlen que sembla tan important? On van?
Tu ets un xafarder més. Estàs allà al bar de l’estació assegut a una taula. Veient tot el que passa, però en realitat només ets un xafarder en una conversa aliena. Una conversa que sembla interessant. Una conversa on potser acabes esbrinant qui són i que fan allà. Intueixes que es tracta d’una parella i ells tindran la seva conversa, aliena al fet que tu estiguis allà, escoltant. Per tant, no parlen per tu. No parlen perquè tu t’assabentis que és el que passa, de què és el que els hi passa, sinó que parlen per ells.
Unes paraules de l’escriptora Maria-Mercè Marçal que fan referència a aquesta història:
“La insinuació és una de les millors coses que hi ha. Dir les coses clares és massa fàcil, en el sentit que no posa cap tipus de resistència per a que s’entenga el missatge, no deixa espai per el misteri. I sense misteri no hi ha desig, i sense desig és tot molt trist. No estic parlant de res sexual (o sí però preferisc insinuar-ho només). Parlo de desig de conèixer, de saber, d’entendre. De dir a mitges esperant que s’entenga el missatge… o no.”


MIREIA AIXALÀ
Actriu en nombroses sèries de TV3 com’ La memòria dels Cargols’, ‘Temps de Silenci’ , ‘Lo Cartanyà’, ‘Infidels’ i ‘La Sagrada Família’ entre molts altres. També ha actuat en pel·lícules com ‘Laia, el regal d’aniversari’ de Jordi Frades, ‘L’orquestra de les estrelles’ d’Eduard Cortés, ‘Presumptes implicats’ d’Enric Folch o ‘Xtrems’ d’Abel Folk són alguns dels títols més destacats. També ha actuat en nombroses obres de teatre que realment és impossible de poder anomenar aquí perquè no hi ha prou espai. Vaja, una actriu en tota regla!

ROGER CASAMAJOR
Actor en nombroses sèries de TV3 com ‘Temps de Silenci’, ‘Ventdelplà’,  ‘La Via Augusta’ , ‘Infidels’, i  ‘Gran Nord’ entre molts d’altres. I en sèries nacionals com ‘Los hombres de Paco’. També s’ha dedicat al món del cinema en pel·lícules com  ‘La sucursal’ (telefilm) de Jesús Font, ‘El mar’ d’Agustí Villaronga, ‘Salvajes’ de Carlos Molinero, ‘Estrella del sur’ de Luis Nieto, ‘La ciutat oculta’ de Carles Balagué, ‘Nubes de verano’ de Felipe Vega, ‘Amor idiota’ de Ventura Pons, ‘Locos por el sexo’ de Javier Rebollo, ‘El laberinto del fauno’ de Guillermo del Toro , ‘El coronel Macià’ de Josep Maria Forn, ‘Després de la pluja’ (telefilm) d’Agustí Villaronga i ‘Pa negre’ d’Agustí Villaronga on va guanyar el premi Gaudí com a millor actor secundari. El currículum d’aquest noi no s’acaba mai!

El Director


Segurament coneixeu a Artur Trias com actor de nombroses sèries de TV3 com ‘Kubala Moreno i Manchón’, ‘El cor de la ciutat’, ‘La memòria dels cargols’, ‘Nissaga de poder’, ‘Secrets de família’, ‘La Lloll’ i ‘Estació d’enllaç’ entre molts d’altres, tot i així, ha dirigit innumerables projectes audiovisuals.
Va començar a dirigir espectacles teatrals el 1990 amb ‘Una història del Zoo’ d’E.Albee al Teatre principal de Maó i des de aleshores no ha parat!

%d bloggers like this: