OMAC, ORQUESTRA DE MÚSIQUES D’ARREL DE CATALUNYA Obre L’edició 31 del DANSÀNEU 2022

24/07/2022

31/07/2022

11:14 am A 11:14 am

Avinguda de Joaquim Morelló, 3, 25580 Esterri d'Àneu, Espanya

https://www.dansaneu.cat/

Segons l'espectacle

973 626 316

Event Descripció

La 31a edició del Festival de Cultures del Pirineu, el Dansàneu, fa les seves primeres passes. El festival tindrà lloc del 24 al 31 de juliol de 2022

Els tres primers espectacles que formaran part de la programació del 31 Dansàneu són els següents, Trencadís amb l’OMAC, Fiat Lux amb les Tarta Relena i la Cloenda amb el ballarí Jon Maya

Trencadís amb l’OMAC

Activitat: Espectacle inaugural «Trencadís»
Data: Diumenge 24 juliol
Hora: 19:30
Lloc: Prat de Rinau
Gènere: Música
Etiqueta: Música, Poesia, Inaugural
Preu: 14€ anticipada / 20€ a taquilla

omac

L’Orquestra de músiques d’arrel de Catalunya (OMAC) serà l’encarregada d’inaugurar el festival amb l’espectacle Trencadís. Podrem escoltar trenta-un joves interpretant la música original de Daniel López a partir de poesia post-contemporània en llengua catalana (Enric Casasses, Clara Fiol, Anna Gual, Sònia Moya, Mireia Calafell, Josep Pedrals, Juana Dolores Romero i Rosa Vilanova). Serà diumenge 24 de juliol a dos quarts de vuit del vespre al Prat de Rinau (Esterri d’Àneu).

Fiat Lux amb les Tarta Relena

Activitat: «Fiat Lux»
Data: Dimarts 26 juliol
Hora: 22:30
Lloc: Santa Maria d’Àneu
Gènere: Música
Etiqueta: Folk, Electrònica, Música vocal
Preu: 12€ anticipada / 18€ a taquilla

El grup de folk i electrònica que integren Marta Torrella i Helena Ros ens presentarà el seu darrer disc, Fiat Lux. El duet vocal alçarà les seves veus, expressives i complexes a base de senzillesa, a Sant Maria d’Àneu, a Escalarre (La Guingueta d’Àneu) el dimarts 26 de juliol a dos quarts d’onze de la nit.

Cloenda amb el ballarí Jon Maya

JON MAYA

Activitat: Cloenda: Jon Maya, solo
Data: Diumenge 31 juliol
Hora: 19:30
Lloc: Santa Maria d’Àneu
Gènere: Dansa
Etiqueta: Dansa, Arrel · Dins el Pla d’impuls de la dansa tradicional
Preu: 12€ anticipada / 18€ a taquilla

El ballarí i coreògraf basc Jon Maya, un dels noms propis de la dansa tradicional del moment i que ha convertit la seva multipremiada companyia, Kukai Dantza, en una referència a nivell europeu, clourà el festival amb un solo en què dialogarà amb la tradició i la contemporaneïtat. L’actuació tindrà lloc el diumenge 31 de juliol a dos quarts de vuit del vespre, de nou al centre espiritual de les Valls d’Àneu, a l’església de Santa Maria. Aquest projecte s’inclou dins el Pla d’impuls de la dansa tradicional i la seva gestació la seguiran durant tot el cap de setmana una dotzena de becats a recer de la implementació del Pla.

Organizers

Consell Cultural de les Valls d’Àneu

Avinguda de Joaquim Morelló, 3, 25580 Esterri d'Àneu, Espanya

consell@aneu.org

973626316

https://aneu.cat/

About the Organizers

La creació del Consell Cultural, l’any 1983, s’emmarca en el context d’augment, a Europa, des de la dècada dels vuitanta, de les perspectives de desenvolupament i promoció dels béns culturals. La iniciativa parteix, doncs, d’expectatives i experiències desplegades a diversos països europeus que troben, en l’espai aneuenc, terreny propici per a progressar. Aquesta subcomarca del Pallars Sobirà, amb identitat geogràfica i personalitat històrica pròpia, sofrí del 1936 ençà l’enorme trasbals social que suposà la guerra, una trista i lamentable recessió demogràfica —un degoteig constant, creixement negatiu fins als vuitanta— que delmà progressivament l’empenta humana dels pobles, completada per una esborronadora manca de serveis. Els anys setanta, la fusió administrativa del municipis aneuencs sembla encarar certerament els camins d’una qualitat necessària de vida per a aquesta zona muntanyenca: es progressa en l’àmbit docent, se solucionen poc a poc els dèficits en matèria de comunicacions, milloren subtancialment els serveis sanitaris. Any rere any, el turisme com a base econòmica ha anat desplaçant la tradicional economia agrícola i ramadera que amb l’entrada a la CEE va perdent força. És justament dins aquesta estructura que se superposa el projecte del Consell Cultural amb l’objectiu de potenciar i dinamitzar la terra d’Àneu, d’incidir-hi social i econòmicament.

Des de la seua creació, el Consell ha actuat com un vertader centre de gestió cultural tot dividint l’actuació en dues etapes complementàries: 1983-86, naixement, estructuració, definició legal i primeres activitats de difusió: jornades i actuacions d’animació sòcio-cultural diverses; 1986-endavant, consolidadió i creació dels projectes culturals entorn del patrimoni: documental, natural, etnològic, arquitectònic, arqueològic i popular. El resultat d’aquesta política cultural, que s’ha vist amplament recolzada des de la base popular i els municipis aneuencs, ha afavorit la creació de llocs de treball. Aquesta tasca de dinamització cultural s’ha vist reconeguda doblement amb la concessió del Premi Nacional de Cultura Popular, el 1991 per al Consell Cultural i el 1994 per a l’Ecomuseu. Entre les diverses infrastructures i fites culturals, ha propiciat la creació de l’Arxiu Històric de les Valls d’Àneu el 1985, l’Escola de Natura de les Valls d’Àneu, el 1987, L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu el 1988, Dansàneu, el 1991, Les Trobades d’Escriptors el 1994.

Les actuacions del Consell s’han adreçat també a d’altres àmbits culturals: patrimoni popular com la festa dels Veïnats d’Esterri o la de les Falles d’Isil per les quals va aconseguir, de la Generalitat de Catalunya, el reconeixement com a Festa d’Interès Nacional, l’única de les terres de Ponent; patrimoni arquitectònic, recuperació de l’espadanya de Sant Joan d’Isil o l’adequació interior i exterior de santa Maria d’Àneu; patrimoni artístic i mobiliar: la recuperació dels retaules de Son, Jou, Sorpe i la talles romàniques de la Mare de Déu de les Neus d’Àrreu i de Sant Pere de Sorpe; patrimoni arqueològic: la descoberta de la necròplis d’Alós i, especialment, els treball de recuperació del Conjunt arqueològic de València d’Àneu.

L’any 1986, el Consell coordina els tràmits per a l’obtenció dels escuts heràldics dels municipis aneuencs aprovats pels consistoris que també consensuarien la proposta del Consell per a l’escut i bandera d’Àneu. Malgrat ésser, les valls d’Àneu, una unitat geogràfica i que fins a les darreries del segle XVIII mantindria la seua estructura política i eclesiàstica, mai no havia comptat amb escut i bandera pròpia.

L’any 1990 s’encetaven les activitats de difusió pròpies amb la publicació de la revistaÀrnica, els Quaderns del Consell i de l‘Ecomuseu, els Petits Quaderns del Consell i la Memòria fotogràfica de les falles d’Isil, de Pere Català Roca. El Consell ha col·laborat també en publicacions diverses adscrites a les activitats desplegades: els cinc volums de les Trobades d’Escriptors al Pirineu; les Respostes de les valls d’Àneu al qüestionari de Zamora; Aquesta nit encenem falles i l’edició facsímil de La Vall d’Àneu de Joaquim Morelló.

How to Register?

On-line

Presencialment a la seu del Consell Cultural de les Valls d’Àneu (Avinguda de Joaquim Morelló, 3, 25580 Esterri d’Àneu)

 

ENTRADES ANTICIPADES JA DISPONIBLES!

La compra d’entrades anticipades per als espectacles ja presentats del Dansàneu 2022 es pot realitzar:

  • Presencialment a la seu del Consell Cultural de les Valls d’Àneu
  • O bé a través d’internet (24 hores) mitjançant el web del Consell Cultural, www.aneu.cat/entrades

Igualment podeu accedir a l’enllaç de venda en línia a través del propi web del Dansàneu (24 hores), consultant la programació completa d’aquesta 31a edició a través d’aquest enllaç: www.dansaneu.cat/programacio/activitats-per-dia/

Horaris durant el Dansàneu: a partir del 24 de juliol de 2022 (dia d’inici del festival), l’horari d’atenció al públic -i per tant de venda presencial d’entrades al Consell Cultural- serà de 9:00 a 14:00 hores. Per internet, podreu continuar adquirint les entrades anticipades fins a 24 hores abans de l’inici de cada espectacle. En cas que hi hagi entrades disponibles, durant el festival s’habilitarà un espai de venda física als accessos de cadascun dels recintes i s’hi vendran entrades des d’una hora abans que comenci l’espectacle. Us recordem que l’obertura de portes tindrà lloc 30 minuts abans de l’inici de cada actuació.

IMPORTANT: DESCOMPTES/MENORS/ESPECTACLES GRATUÏTS

  • Els socis/les sòcies del Consell Cultural de les Valls d’Àneu tindran un 50% de descompte sobre el preu de les entrades (taquilla) del festival Dansàneu, aplicable a tots els espectacles de pagament, segons tarifa vigent en el moment de la compra (anticipada o taquilla) i amb la possibilitat de comprar únicament una entrada amb descompte per espectacle (carnet nominal).
  • Igualment recordem que els menors de 8 anys tenen entrada gratuïta a tots els espectacles però cal sol·licitar-la en cada cas prèviament per preveure l’ocupació dels espais.
  • Els espectacles gratuïts no tenen reserva de places ni de seients. És per aquest motiu que s’obrirà l’accés a aquests espectacles 45 minuts abans de l’inici de l’espectacle (i no 30 minuts, com és habitual en el cas dels espectacles de pagament).

Per a qualsevol dubte o aclariment sobre les entrades us podeu adreçar a:

Marina Cabanis · reserves@dansaneu.cat

i també a través del Consell Cultural de les Valls d’Àneu

Laura Grimau · lauragestio@aneu.org

T. 973 626 316

Contact Information

info@dansaneu.cat

Visited 531 times, 1 Visit today

Afegeix una ressenya

Your Rating for this listing:

 

Related Event

Teatre Principal de Palma, Carrer de la Riera, 2, 07003 Palma, Espanya

22/12/2022 To 27/01/2023

12:00 am To 3:00 pm

El Teatre Principal de Palma obre una nova Convocatòria per rebre propostes de producció i coproducció per a la temporada 2023-24. El termini per presentar les noves… Llegeix més…

Carrer de les Coves dels Hams, 4, Manacor, Espanya

16/04/2023

7:00 pm To 9:00 pm

Sense paga ningú paga! ACTUACIÓ ESPECIAL a la Sala La Fornal de Manacor, el 16/04/23 a las 19:00 h. Per la Cia. Estudi Zero Teatre. Set actors…

Somia Vins i Llibres, Carrer del Pou Rodó, Girona, Espanya

26/03/2023

12:30 pm To 2:00 pm

Vermut musical, Respiro en Català. A Somia Vins i Llibres, de Girona, el 26/03/23 amb Lajúlia Es nota que s’apropa la primavera … Alguns respiraran amor, altres… Llegeix més…