La Fira de Lleida del 5 al 7 de Maig

05/05/2023

07/05/2023

1:05 am A 1:05 am

CENTRE DE TITELLES DE LLEIDA PRODUCCIONS SL, Plaça de I'Hort de Sta. Teresa, 1, 25002 Lleida, Espanya

https://firatitelles.blogspot.com/

973 270 249

Event Descripció

Torna la 34ª Fira de Titelles de Lleida del 5 al 7 de Maig. Acompanyada d’un ampli llistat d’activitats professionals i paral·leles a més de recuperar les sessions escolars, els dies 8 i 9 de maig.

La primera setmana de maig, torna la Fira de Titelles, organitzada pel Centre de Titelles de Lleida i l’Ajuntament. Així un cop més el fantàstic món de les titelles inundarà els carrers, places i teatres de la ciutat amb la 34ª Fira de Titelles de Lleida.

L’objectiu de la 34ª Fira de Titelles és també esdevenir una plataforma de mercat per als professionals dels titelles. I  també de difusió artística, sense minimitzar la importància del valor festiu que comporta així la presència del públic als espectacles.

La Fira congrega una mitjana de vint companyies i més de 300 professionals acreditats, els quals participen en les jornades tècniques, actuacions programades i també a les activitats paral·leles a la Fira.
Lleida es converteix així durant un cap de setmana en punt de trobada de companyies, programadors i productors.
A més de les pròpies actuacions, també es programen una sèrie d’activitats paral·leles que complementen l’oferta i han ajudat a que la Fira hagi esdevingut un referent.

ESCOLES A LA FIRA

Enguany a la Fira de Titelles tenim la sort de poder acollir una companyia dels Estats Units. Un virtuós de la tècnica dels titelles de fil, aclamat internacionalment i present en alguna pel·lícula que segurament haureu vist.
Organitzem així dues sessions escolars perquè gaudiu amb els alumnes d’aquest espectacle inclòs al programa de la Fira i amb un preu especial per a les escoles.

ACTUACIONS ESCOLARS A LA FIRA DE TITELLES

Companyia: Huber Marionettes
Espectacle: Suspended Animation
Dies: 8 i 9 de maig de 2023
Cursos recomanats: 1r, 2n, 3r i 4rt
Horari: 11 h
Durada de l’espectacle: 50’
Preu: 3 €
Lloc: CaixaForum (Av. Blondel, 3, Lleida)

SINOPSI
En una presentació – cabaret – característicament adulta per la seva sofisticació i art, l’artista de marionetes aclamat internacionalment Phillip Huber, està a la vista del públic mentre manipula personatges increïblement convincents a través d’un seguit d’accions que revelen humor, patetisme, drama i gràcia. Així les figures de tela i fusta cobren vida.
La fantasia està envaïda d’un sentit de realitat i la imaginació es converteix en animació a temps real. Aquesta no és una actuació pròpia d’un gran espectacle, sinó que utilitza un art subtil, per tocar la innocència que viu dins nostre…
Un espectacle que et fa somriure amb el cor.
INSCRIPCIONS:

Fins el 31 de març de 2023
Centre de Titelles de Lleida – Fira de Titelles de Lleida
Horari: 10 a 15 h Tel. 973 270 249
Plaça de l’Hort de Santa Teresa, 1 25002 Lleida
centre@titelleslleida.com – www.firatitelles.com

  VÍDEOS DE L’ESPECTACLE ▶

INSCRIPCIÓ COMPANYIES (NO PROGRAMADES) A LA FIRA

En el següent enllaç podeu descarregar la programació de la Fira, la fitxa d’inscripció, el quadre d’entrades, les activitats professionals i informació important per als professionals: Inscripció companyies La fitxa d’inscripció i quadre d’entrades s’han de descarregar, omplir el formulari i enviar a centre@titelleslleida.comEn breu podreu consultar tota la informació actualitzada a la nostra pàgina www.firatiteIIes.com i així podeu fer el seguiment dia a dia a través del Facebook firatitelles, el Twitter @firatitelles, I instagram @firatitelles i telegram @firatitelles, amb el hashtag #firatiteIIes2023.

INFORMACIÓ IMPORTANT

 • Termini acreditació: del 27 de març al 14 d’abril de 2023.
 • Acreditació: s’acreditarà un màxim de dos representants per companyia.
 • Fotografia: amb la inscripció, també heu d’enviar una foto tipus carnet per al llistat de professionals.
 • Preu acreditació: el preu de l’acreditació és per persona i no per entitat.
 • Allotjament: la Fira us ofereix així la possibilitat de gestionar-vos la reserva de l’hotel. L’import de l’allotjament anirà a càrrec de cada acreditat i sempre que hi hagi disponibilitat.
 • Àpats: la Fira també us ofereix la possibilitat de gestionar-vos la reserva d’àpats. L’import dels àpats anirà a càrrec de cada acreditat i sempre que hi hagi disponibilitat.
 • Entrades: ompliu el quadre adjunt amb la selecció de les entrades que en voleu i així us les enviarem per correu electrònic. Feu-nos arribar el quadre abans del 14 d’abril. Més enllà d’aquesta data l’adquisició d’entrades serà a preu general, sempre que n’hi hagi també de disponibles.
 • Jornades professionals: heu de marcar també les jornades a les que voleu assistir.

ACREDITAR-SE COM A PROFESSIONAL A LA FIRA TAMBÉ INCLOU

 • 25% de descompte en la compra d’entrades d’espectacles. Una entrada per espectacle i acreditat.
 • Es facilitarà el llistat de Professionals inscrits.
 • Accés a les 15es jornades professionals.

Trobareu també tota la informació al següent enllaç: Inscripció companyies

 

INSCRIPCIÓ PROGRAMADORS A LA FIRA

En el següent enllaç podeu descarregar la programació de la Fira, la fitxa d’inscripció, el quadre d’entrades, les activitats professionals així com informació important per als professionals: Inscripció programadors
La fitxa d’inscripció i quadre d’entrades també s’han de descarregar, omplir el formulari i també enviar a centre@titelleslleida.com. En breu podreu consultar tota la informació actualitzada a la nostra pàgina web www.firatitelles.com i així podeu fer el seguiment dia a dia també a través del Facebook firatitelles, el Twitter @firatitelles, l’Instagram @firatitelles i Telegram @firatitelles, amb el hashtag #firatitelles2023.

INFORMACIÓ IMPORTANT

 • Termini acreditació: del 24 de març al 14 d’abril de 2023.
 • Acreditació: s’acreditarà un màxim de dos representants per entitat.
 • Fotografia: conjuntament amb la inscripció, heu d’enviar també una foto tipus carnet per al llistat de professionals.
 • Preu acreditació: el preu de l’acreditació és així per persona i no per entitat.
 • Allotjament: serà en habitació doble compartida.
 • Si es vol habitació individual, s’haurà de pagar també un suplement.
 • Per als acreditats que visquin en un radi de menys de 80Km, la Fira no assumirà l’allotjament.
 • Entrades: ompliu el quadre adjunt amb la selecció de les entrades que voleu i us les enviarem així per correu electrònic. Feu-nos arribar el quadre abans del 14 d’abril. Més enllà d’aquesta data l’adquisició d’entrades serà a preu general, sempre que n’hi hagi també de disponibles.
 • Jornades professionals: heu de marcar també les jornades a les que voleu assistir

 

ACREDITAR-SE COM A PROFESSIONAL A LA FIRA INCLOU

 • Allotjament segons la categoria d’acreditació que s’esculli.
 • Una entrada gratuïta per espectacle.
 • El llistat de Professionals inscrits.
 • Participar a les 15es Jornades Professionals.

Trobareu també tota la informació al següent enllaç: Inscripció professionals

Ens veiem així a la Fira de Titelles.
Cordialment,
Elisabet Vallvé i Oriol Ferre

AVANÇAMENT PROGRAMACIÓ 34A FIRA

La Fira de Titelles de Lleida, que se celebrarà els dies 5, 6 i 7 de maig, ja escalfa motors amb l’objectiu seguir essent un referent internacional per al sector teatral i així en especial per al teatre de titelles, objectes i ombres.

Una Fira única en el seu àmbit en tot l’Estat, que també atrau professionals i companyies d’arreu del món a Lleida, una ciutat que durant tres dies es converteix així en l’epicentre de l’art titellaire a nivell mundial.

• Un total de 339 propostes rebudes per formar part de la nova edició de la Fira.
• La Fira manté també el caràcter internacional de l’esdeveniment.
• En breu s’obrirà el termini d’inscripció per als professionals.
• 8 març, avancem propostes amb direcció femenina.

La Fira se celebrarà com sempre en el seu màxim esplendor, desplegant-se per tota la ciutat, també al Turó de la Seu Vella, espai que ne la darrera edició va tenir màxim protagonisme. Així com ocupant places i teatres d’art, màgia i somriures, com fa 34 anys que fa. Enguany la Fira ha rebut al voltant de 339 propostes d’espectacles, un número molt elevat i que evidencia així el bon estat de salut de la Fira de Titelles com a plataforma de mercat d’interès per a tots els professionals del sector. D’aquest total, 100 han estat propostes catalanes, 139 de la resta de l’estat i també 124 internacionals.

Després de visionar totes les inscripcions, més el centenar d’espectacles que s’han vist en Festivals o teatres tan nacional com internacionals, als que la direcció de la Fira hi ha viatjat, s’ha elaborat la programació que comptarà amb la presència de 29 companyies que presentaran 29 espectacles i 4 curtmetratges.

La Fira

Així doncs, aprofitant el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, reivindiquem el seu paper al sector. Amb un avançament de programació, donant el pes i protagonisme que es mereixen també a les produccions presents a la Fira d’enguany i en les que la direcció ha estat a càrrec de dones.

De les companyies catalanes presents a la Fira una serà la barcelonina Cia. eLe, que ens presentarà la seva proposta familiar L’Extraordinària, un espectacle de titelles de fil que reivindica les persones grans. L’Extraordinària, no és una residència d’avis a l’ús, doncs darrera les seves parets amaga també una realitat fora del comú. On hi conviuen persones molt diverses que han trobat així un indret on ser tal com són i en el que ser persones grans no vol dir resignar-se, deixar enrere que són i han estat i molt menys encaixar amb una imatge preestablerta. Aquesta serà també una estrena a la península.

Pel que fa a l’assistència de companyies de la resta de comunitats, la madrilenya Cía. M.A.R, de la mà d’Andrea Díaz Reboredo.

Portarà per primer cop a Catalunya i en el marc de la Fira el seu primer curtmetratge de teatre d’objectes sota el nom de Precuela. Una peça que, com el seu nom també indica es una “precuela” del que havia de ser la seva nova creació i havia d’estrenar-se el 2021. Ens parla així sobre el tancament i també l’absència que s’instauren darrera d’un confinament, quan el món es fa més petit i cada racó de la casa és un refugi. Quan com també en la infància, juguem a crear micro-mons, realitats que ens permeten així imaginar el fora i ens convertim en arquitectes de la nostra fantasia, en jutges amb les nostres pròpies lleis i en habitants d’un món propi.

La Fira

Tanmateix podem anunciar la presència de la companyia balear Cia. Manipulats.

Que ens aproparà per primer cop a la península Trot. Un espectacle familiar que a cavall entre la realitat i la fantasia, ens presenta un passatge visual, poètic i també salvatge al voltant de la relació home-animal.

Per a la franja juvenil, comptarem, entre d’altres, amb The Erlking de la companyia alemanya Puppet Theatre Zwickau.

Per primer cop a la península, comptarem amb aquest espectacle de realitat virtual, inspirat en el poema de Johann Wolfgang von Goethe. Per mitjà d’ulleres de realitat virtual, el públic estarà així en mig d’aquesta emotiva lluita contra el temps, i també podrà sentir de ben a prop la història amb tota la seva intensitat i desesperació. Així cada espectador, mirant al voltant virtual, viurà la història a la seva manera i també, podrà escapar del Rei dels Elfs.

La Fira

També en el marc internacional i en la franja adult, podem avançar la participació de les belgues Belova – Iacobelli,.

Que estrenaran a la península, la seva producció Loco, en que les paradoxes revelades en l’obra de Gógol troben correspondències amb el nostre delirant món contemporani: la confusa relació entre “ser” i “semblar” (identitats virtuals, identitat de classe social), la pèrdua de punts de referència entre el verdader i el fals (fakes news, identitat d’origen publicitari, les modes, etc…) i una necessitat escapatòria a mons de ficció enfront una realitat opressiva o confusa.

Des d’Itàlia i per als més petits Coppelia Theatre, ens aproparan per primer cop a la península Trucioli.

Una proposta poètica nocturna en la que somnis i també visions evoquen una de les majors obres mestres de Varo, La creación de los pájaros, de 1956. Una història sense paraules, acompanyada de música original, que porta a l’espectador a les portes d’un món ambigu. Així els protagonistes d’aquest univers són essers híbrids, meitat mussol i meitat artista, criatures màgiques i misterioses, el sorgiment de l’invisible. Tot és transició, passatge, vol. Tot és moviment. Esmoladores màgiques, dibuixos vius, alambins que destil·len colors, arbres com a parets, són sols alguns elements que formen part d’una escenografia misteriosa i onírica. Les imatges i els sons provoquen vacil·lacions i moviments inusuals, les llums i les ombres revelen formes i materials desconeguts.

La imatge d’aquesta 34a edició és obra de Bernat Vallvé.

  INFO ESPECTADORS

 

 

  INFO PROFESSIONALS

 

Organizers

CENTRE DE TITELLES DE LLEIDA

Pl. de l’Hort de Sta. Teresa, 1, 25002, Lleida

973 270 249

973 270 249

https://firatitelles.blogspot.com/

About the Organizers

El Centre de Titelles de Lleida neix el 1986, impulsat per Joan-Andreu Vallvé i Julieta Agustí, amb la voluntat d’esdevenir un ens creador i divulgador de l’art dels titelles. Aquesta entitat privada, ubicada a l’antic convent de Santa Teresa, de l’Ajuntament de Lleida, a més del suport d’aquesta institució, compta també amb el de la Diputació de Lleida, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura. En els seus anys d’història ha desenvolupat una extensa activitat. 

COM A CENTRE DRAMÀTIC
 
 • Producció pròpia d’espectacles
 • Coproducció d’espectacles, amb el Palau de la Música Catalana, el Teatre Nacional de Catalunya o el Gran Teatre del Liceu
 • Cicles de titelles Joc al Ninot
 • Campanyes escolars
 • Gira dels espectacles i participació per cicles, campanyes, festivals nacionals i internacionals
 • Organització i realització de la Fira de Teatre de Titelles de Lleida.


COM A CENTRE DE DOCUMENTACIÓ
 

 • Creació d’exposicions
 • Edició de publicacions del Centre de Titelles
 • Organització i realització de la Fira del Llibre de les Arts Escèniques

   
COM A CENTRE DE DINAMITZACIÓ SOCIOCULTURAL 

 • Compta amb l’Associació d’Espectadors del Centre de Titelles de Lleida.
 • Participació en congressos, simpòsiums d’àmbit nacional i internacional.

Contact Information

centre@titelleslleida.com

Visited 81 times, 1 Visit today

Afegeix una ressenya

Your Rating for this listing:

 

Related Event

Sede del Instituto Ramón Llull, Avinguda Diagonal, 373, 08008 Barcelona, Espanya

13/02/2023 To 27/04/2023

Ajuts a la traducció d’obres literàries i de pensament originals en català: primera convocatòria L’Institut Ramon Llull ha publicat la convocatòria per a la concessió de subvencions… Llegeix més…

Carrer de l'Àngel, n. 6, 43500 Tortosa, Espanya

05/05/2023 To 07/05/2023

12:00 am To 11:59 pm

VOLS TOCAR AL TOCA’M?. Toca’m 2023 se celebrarà a Tortosa els dies 5, 6 i 7 de maig. Festival de Piano Toca’m, és un festival de piano urbà, un… Llegeix més…

Carrer de Roger de Llúria, 14, Cambrils, Espanya

08/04/2023

11:30 pm To 12:30 am

ROCK INSIDE, A LA SALA LA BOHEME de Cambrils, el proper 8 d’Abril a les 23:30h. El grup oferirà una nit de clàssics del rock i del… Llegeix més…