19a Blues & Boogie Reunion Especial Reis

05/01/2023

06/01/2023

10:00 pm A 12:28 pm

Nova Jazz Cava, Passatge de Tete Montoliu, Terrassa, Espanya

https://www.jazzterrassa.org/ca/node/44572

25 €

93 780 50 12

Event Descripció

Cicle Especial Nadal – Reis. 19a Edició Blues & Boogie Reunion a la Nova Jazz Cava de Terrassa

Benvinguts a la 19a Blues & Boogie Reunion, la trobada anual de pianistes de Blues & Boogie Woogie a Catalunya.

Un espectacle musical ple de ritme i diversió. 2 pianos de cua a l’escenari, 3 pianistes nacionals i internacionals en acció rememorant l’estil més calent sobre les 88 tecles, el Boogie Woogie. Aquest any comptarem amb, Mark “Mr. B” Braun, pianista d’Ann Arbor (Michigan) hereu directe de la tradició d’aquesta música i un millors exponents dintre del món del Blues, Boogie Woogie i Nova Orleans. Anke Angel, pianista i cantant holandesa plena d’elegància i sensibilitat. Tots ells juntament amb el sensacional pianista de casa nostra Lluís Coloma i el seu trio. Dues vetllades irrepetibles, tocant piano solos, duets … Dos concerts màgics, el millor regal d’aquests Reis 2023.

Convidats a la 19a Edició Blues & Boogie Reunion

MARK LINCOLN BRAUN

19a Blues & Boogie Reunion

El pianista de blues i boogie-woogie Mark Lincoln Braun s’ha convertit en un dels proveïdors d’estrena d’un art que desapareix. Després d’haver après el seu ofici de primera mà dels primers mestres. És un vincle viu rar amb la primera generació de pianistes de blues i boogie. Impregnat del ric llegat d’aquesta música tremendament emocionant. Mr. B va aprendre directament de llegendes del blues i el boogie com Little Brother Montgomery, Boogie Woogie Red i Blind John Davis.

Demandat tant de programes educatius com d’actuacions de concerts, ha actuat de costa a costa i a tot Europa, Canadà, Mèxic i Amèrica del Sud. El 2002 i el 2016 va ser artista convidat al Festival Internacional de Teclat d’Irving S. Gilmore. També és l’organitzador de la celebració anual mr. Bʼs Blues and Boogie Piano Celebration. Que atrau a Ann Arbor grans figures del món del blues i el piano jazz per a actuacions col·laboratives amb Mr. B.

Mark Lincoln Braun va néixer i es va criar a Flint, Michigan. Va gravitar a Ann Arbor als anys 70, on el Cec Pig era un lloc important per al piano de boogie i blues. Mentre absorbia la tradició i desenvolupava el seu propi enfocament. Mr. B també escoltava una varietat de pianistes de jazz, especialment aquells amb fortes arrels de blues com Ray Bryant i Horace Silver.

Aquest ampli ventall d’interessos li permet sentir-se igualment com a casa tocant clàssics del boogie woogie amb autèntic fervor. Expandint la tradició a nous escenaris animats, inclosa l’orquestra de jazz.

Avui promou encara més el seu art i trenca barreres estilístiques col·laborant sovint amb pianistes de jazz mainstream de renom mundial com. Monty Alexander, Henry Butler, Benny Green, Ray Bryant, Sir Charles Thompson i Junior Mance. Ha aparegut en nombroses emissions de ràdio pública nacional, incloses “Escenari de muntanya”, “Bona nit”. “El nostre porxo davanter”, “El mercat de puces”, “A la núvia”, “Totes les coses considerades i el 2015 “Aquí i ara“.

Molts enregistraments aclamats per la crítica també demostren la seva amplitud i originalitat. El seu més recent, per al qual el Sr. B va reunir nou pianistes destacats de la zona d’Ann Arbor. I beneficia els joves en les arts i l’atletisme, és “9 pianistes: la nostra ciutat, el nostre temps”. “Live at the Kerrytown Concert House” mostra el pianista solista tocant originals amb estàndards de blues i boogie. Mentre que “Joybox” el presenta estirant-se en les seves pròpies composicions recolzades en baix i bateria.

Amb els llegendaris grans del jazz J. C. Heard i Marcus Belgrave, va gravar “Partners in Time”.

El seu enregistrament de trios i duets (“My Sunday Best”) compta amb el reconegut bateria be-bop Roy Brooks. La col·laboració de Mr. Bʼs amb la Bird of Paradise Orchestra (“Hallelujah Train”) de 15 peces ha produït una original i explosiva barreja de boogie, blues i big band jazz. Més recentment ha col·laborat a l’estudi amb alguns dels artistes de blues d’estrena actuals, com John Hammond (“Found True Love”), Duke Robillard (“Dangerous Place”) i Big Bill Morganfield (“Ramblinʼ Mind”) entre molts altres.

Avui en dia no són molts els que es dediquen a tocar el piano de boogie i blues. Afortunadament, la passió del senyor Bʼs per lluir i estendre la tradició el converteix en un gran exponent d’una forma essencial de la música nord-americana. Com va assenyalar Jazz News International, “el futur del piano blues està en bones mans amb Mr. B.”

 

ANKE PREVOO

19a Blues & Boogie Reunion

Anke toca el piano des dels tres anys, va seguir un curs de piano i cant clàssic i es va ensenyar a tocar jazz escoltant pianistes nord-americans. Des dels sis anys va compondre la seva pròpia música. Després de l’escola secundària,  inicialment va optar per estudiar dret i va treballar com a advocada durant 10 anys. Així i tot en el seu temps lliure va formar part d’un grup de teatre musical, amb el qual va guanyar diversos concursos.

Anke ha tingut classes de piano de Rob Agerbeek i a més va conèixer la llegenda del piano nord-americà Little Willie Littlefield, l’ha acompanyat a una carrera musical professional.

A partir del 2008, Anke va conquerir ràpidament els escenaris europeus amb el seu espectacle The Boogie Lady.
Va fer el seu primer CD ‘Boogious’ al segell Oldie Blues, que va ser un èxit rotund.
Anke ha tocat en gairebé tots els festivals de jazz europeus, i a més en els clubs de jazz de Barcelona a Estocolm sempre va ser un destacat.

El 2017 Anke va participar al programa de televisió Holland’s Got Talent. Li va valer un lloc de semifinals i milers de fans holandesos, amb la seva aparició com a directora de l’Hotel Mama i addicte a les sabates. La combinació del cant virtuós i el piano amb la perspicàcia psicològica, l’humor i l’encant d’Anke atrau un públic molt ampli.
Amb el seu títol honorífic recentment adquirit: “the Therapianiste” a la butxaca, Anke ha començat a desenvolupar espectacles d’acord amb aquest concepte, per proporcionar comoditat d’una manera entretinguda esperança i una rialla en qüestions recognoscibles amb les quals molts de nosaltres lluitem, com ara el narcisisme, el creuament de fronteres sexuals, els problemes de papà i les sabates. Per obtenir més informació, vegeu Els espectacles

LLUÍS COLOMA

Lluís és l’ambaixador del Blues & Boogie Woogie a Espanya, i és reconegut a Europa i Àsia com un virtuós del piano en aquests estils. La seva música és única, amb un especial toc personal que el converteix en un excepcional pianista i compositor, combinant el Blues i el Jazz amb les seves influències musicals catalanes i espanyoles.

Nascut a Barcelona el 1973, Lluís Coloma és un dels pianistes de blues actuals més actius i reconeguts de l’escena europea en el gènere del Blues i el Boogie Woogie. Influenciat des de molt jove pels discos de Jerry Lee Lewis, Roosevelt Sykes i Alan Price, Lluís s’allunya a poc a poc dels estudis de piano clàssic per dedicar-se, de manera autodidacta, exclusivament al Rock & Roll. Ben aviat mostra la sorprenent habilitat per al Blues i el Boogie Woogie que l’ha portat a ser un dels pianistes de blues més coneguts a Europa.

A més de ser guardonat amb els premis “Músic de l’any 2003” i “Artista BluesCat 2006”, Lluís és convidat habitualment a festivals de Blues & Boogie Woogie de tot Europa, on destaca per ser un músic virtuós i original en les seves composicions i execució.

Com a pianista internacional, Lluís ha estat convidat a nombrosos festivals d’arreu del món, on les seves actuacions són acollides amb una gran ovació per part d’un públic en peu. Com a compositor i autor, Lluís comparteix la seva música arreu d’Espanya i a més en festivals i locals tan coneguts i emblemàtics com el Cafè Central de Madrid, Jamboree de Barcelona, al Festival de Jazz de San Javier, Festival de Jazz de Barcelona, ViJazz Penedès, Festival de Blues de Cerdanyola, Festival de Jazz de Madrid, entre d’altres i a països d’Europa i Àsia com França, Gran Bretanya, Alemanya, Itàlia, Suïssa, Sèrbia, Hongria i Malàsia… només per nomenar-ne alguns.

Des dels seus inicis aquest famós pianista actual, valorat per la seva visió innovadora i la seva sorprenent energia, ha anat desenvolupant la seva trajectòria com a compositor musical amb un toc personal en la interpretació d’ aquests estils. De fet es fa evident en la creació de les seves pròpies composicions de piano, recollides en els seus discos.
En format trio, piano sol, amb el seu septet o a duo amb grans pianistes de Boogie Woogie & Blues com Carl Sonny Leyland. Barrelhouse Chuck, Mitch Woods, Bob Seeley, Mark “Mr B” Braun, Frank Muschalle… recentment col·labora amb el gran saxofonista de Blues & Rhythm & Blues de Boston. Sax Gordon, amb un dels millors saxofonistes del panorama actual i amb la llegenda del Boogie Woogie, Bob Seeley.

A més de la seva activitat com a músic de jazz, Lluís està plenament dedicat a la difusió del Blues i el Boogie Woogie a Espanya impartint classes magistrals i organitzant diversos esdeveniments dedicats al piano.

Entre les quals les trobades internacionals anuals Campi Qui Boogie!. www.boogiewoogie.es i a la 19a Blues & Boogie Reunion a Terrassa www.BluesBoogieSpain.com així com les Nits de Boogie Woogie de Sabadell i Llinars del Vallès. Director Artístic del Festival de Blues de Barcelona (2003-2011) i col·labora en l’organització anual de la Boogie Woogie Jubilee des del 2006, on ha compartit escenari amb famosos pianistes de la talla de Rob Rio, Ben Waters, Steve Big Man Clayton, Jean-Pierre Bertrand, Christian Willisohn, Christoph Steinbach…

Durant la seva carrera com a músic professional també ha tingut l’oportunitat de tocar amb músics de blues famosos com Axel Zwingenberger, Erwin Helfer, Mike Sanchez, Jean-Jacques Milteau, Sax Gordon, Kenny “Blues Boss” Wayne, James Harman, Corey Harris, Phil Upchurch, Manu Dibango, Sharon Jones, Loti Lewis, Joja Wendt, entre d’altres.

 

Organizers

Jazz Terrassa

Sant Pere 46 1r pis 08224 Terrassa

info@jazzterrassa.org

93 786 27 09

https://www.jazzterrassa.org/

About the Organizers

Si gaudeixes del jazz en viu i segueixes habitualment la programació de la Nova Jazz Cava, aprofita els avantatges de fer-te soci del nostre Club. No et voldràs perdre ni un concert!

Sent soci del Club tens un 30% de descompte en tots els concerts de la Temporada Estable. Durant el Festival Internacional, celebrat al mes de març, gaudiràs d'un 20% de descompte en totes les entrades.

Si ens fas arribar les teves dades bancàries, omplint aquest butlletí, no t'hauràs de preocupar de res. Nosaltres et domiciliem la quota, que és de 30 euros per trimestre, i et fem arribar el teu carnet acreditatiu cada temporada.

Fes-te soci

How to Register?

Venda d´entradas: Oficina Jazz Terrassa
INFORMACIÓ I RESERVES
Oficina Jazz Terrassa,
c/ Sant Pere 46, 1.
Telf.: 93 786 27 09
Horari: de 16h a 20h.
E-mail: info@jazzterrassa.org

Contact Information

nfo@jazzterrassa.org

Visited 164 times, 2 Visits today

Afegeix una ressenya

Your Rating for this listing:

 

Related Event

Creperia el Melindro, Plaça de l'Església, Cardedeu, Espanya

23/03/2023

8:00 pm To 10:00 pm

A partir d’aquest mes, a @el_melindro de Cardedeu, tindrem MICROACTUACIONS! El Dijous 23 a les 20 h @lajulia.oficial Lajúlia MicroActuacions a Cardedeu, pop d’autor on alternen els seus… Llegeix més…

Antonia Font a Inca

Poliesportiu municipal Mateu Cañellas, Carretera Alcúdia, Inca, Espanya

18/06/2022 To 19/06/2022

6:00 pm To 2:00 am

Antonia Font a Inca : Poliesportiu Municipal Mateu Cañellas, Dissabte 18 de juny, a les 18: 00h Joan Miquel Oliver, Pau Debon, Jaume Manresa, Joan Roca i…

Craft beer (Barcelona), Carrer del Paradís, 4, 08002 Barcelona, Espanya

12/03/2023

9:30 pm To 11:00 pm

Carles Sanahuja Presentació EP “Treballs Manuals” el 12 de Març a Craft Barcelona a les 21:30h. En Carles Sanahuja Presentació EP “Treballs Manuals”. Interpretarà, junt amb la… Llegeix més…