Skip to content

Convocatòria residències artístiques Eufònic / Lo Pati 2020

Amb el convenciment que ens en sortirem d’aquesta situació actual i d’aquí a poc podrem continuar treballant des de la nova normalitat, el festival Eufònic i Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre obren la Convocatòria de Residències Creatives 2020, per portar-se a terme a Balada, al cor del Delta de l’Ebre, durant els mesos de juliol i agost (si les recomanacions sanitàries ho permeten). Laboratori d’idees i desenvolupament de projectes artístics en els quals es prima el diàleg i la interacció entre l’espai natural i la creativitat,  aquesta convocatòria va dirigida a acollir projectes d’art sonor, música i vídeo experimentals, arts visuals i digital-performatives relacionats amb el paisatge sonor i visual del Delta de l’Ebre.

En aquesta edició es vol fer un especial incís en la fragilitat: després que el temporal Glòria arrasés bona part de la península Ibèrica el passat mes de gener, el Delta de l’Ebre va ser una de les parts més afectades. Més de 3.000 hectàrees engolides per l’aigua comencen a recuperar-se a poc a poc, posant en evidència la fragilitat d’aquesta zona natural i la necessitat d’accions més que urgents. Tot i que aquestes afectacions passen cada any al territori, cada cop són més virulentes, sabent del cert que els efectes del canvi climàtic aniran en augment durant els pròxims anys. És per això que aquesta convocatòria 2020 vol fer incís en aquests paràmetres abordats des d’un punt de vista creatiu: un sistema fràgil, sotmès constantment als canvis, l’erosió i la subsidència, que se sumen a un fenomen irreversible com és l’augment del nivell de la mar.

Podeu presentar els vostres projectes fins al 3 de maig de 2020.

BASES EN PDF

Eufònic

És el festival al voltant de les arts sonores, visuals, digitals i performatives que se celebra a Terres de l’Ebre, 200 km al sud de Barcelona, amb Sant Carles de la Ràpita com a població principal i, en una segona corona de poblacions, Amposta, Miravet, Roquetes, Tortosa i Ulldecona acullen instal·lacions artístiques i actuacions en espais singulars. Arts excepcionals en la seva més àmplia accepció: actuacions audiovisuals, tallers, instal·lacions en espais museístics o temporalment habilitats, accions sonores, activitats per al públic familiar i concerts en espais singulars.

La singularitat del paisatge de les Terres de l’Ebre en general i del Delta de l’Ebre en particular és l’element vertebral i diferencial del festival, convertint Eufònic en una experiència sonora i visual ancorada en el paisatge i l’entorn. El festival combina activitats d’accés lliure (Mercat Vell, Ullals de Baltasar, Lo Sindicat, la musclada musical al Xiringuito del Suís i alguns tallers i activitats familiars) amb altres de pagament (Església Nova, Pavelló Firal o Auditori Sixto Mir)

La novena edició del festival a Terres de l’Ebre serà del 27 al 30 d’agost de 2020.

ESPAIS

Eufònic 2019

%d bloggers like this: