Skip to content

El 18 de Setembre comencen les Residències Musicals amb Elisabet Franch i Josep Buforn a La Pedrera

#totagenda #cultura #musica #ResidènciesMusicals

El 18 de setembre encetem la cinquena edició del cicle #ResidènciesMusicals, un programa de suport als nostres joves talents de la interpretació


Aquest any amb la flautista Elisabet Franch, el violinista Joel Bardolet, i el pianista Carles Marigó.


La Fundació Catalunya-La Pedrera reprèn a la tardor la seva proposta musical a La Pedrera -Barcelona, Barcelonès- per continuar esdevenint prescriptora de joves talents musicals a través d’una nova temporada del cicle Residències Musicals.
Els seleccionats per a la cinquena edició són la flautista Elisabet Franch, el violinista Joel Bardolet, i el pianista Carles Marigó. Tots ells joves catalans de reconegut talent i amb carreres emergents que actualment es troben promovent també a l’estranger.
El calendari de programació previst és, com a la temporada anterior, oferir un concert a La Pedrera cada tercer diumenge de cada mes per la tarda. La novetat d’enguany és que la temporada 2016-2017 comença el 18 de setembre i acaba el 21 de maig. D’altra banda, el cicle manté l’alternança dels residents i protagonitzaran un concert diferent cadascun d’ells per tal d’oferir al públic una temporada de concerts amb una programació més variada i atractiva. Aquest format permet als residents treballar amb més temps els seus programes i, alhora vincular-se al programa de Residències de la Fundació durant tota la temporada.
Els programes preparats i assajats conjuntament es presentaran a La Pedrera el dia del concert.

Del 18 de setembre de 2016 al 21 de maig de 2017
Accés: Passeig de Gràcia, 92
Hora: 18 h.
Preu: 12 € per sessió
Preu per a estudiants de música: 8 € per sessió*

Abonament per a 3 o més concerts (10€ per concert) només a taquilles de La Pedrera

*Aquesta tarifa s’aplicarà només a taquilles i als estudiants que estiguin cursant estudis de música especialitzats, que ho acreditin documentalment, de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), el Conservatori Superior de Música del Liceu, el Conservatori Municipal de Música de Barcelona, el Taller de Músics (Escola Superior) i altres escoles d’estudis superiors de música de Catalunya.

Elisabet Franch, Flauta

Considerada una de les flautistes catalanes amb més trajectòria internacional de la seva generació, Elisabet Franch Moncunill inicia els seus estudis a l’Escola Municipal de Música “Victoria dels Àngels” de Sant Cugat del Vallès. Posteriorment es gradua a l’Escola Superior de Música de Catalunya i continua els seus estudis al Conservatoire National de Région de Paris amb Vincent Lucas i Nathalie Rozat. Durant la temporada 2008-2009 compagina els seus estudis amb l’activitat professional com a flautista de l’Orquestra de l’Acadèmia del Gran Teatre del Liceu.
El maig del 2010, Franch es trasllada a Milà al guanyar la plaça de flauta a l’Orchestra dell’Accademia del Teatro Alla Scala, on treballa amb grans directors: Gustavo Dudamel, Fabio Luisi, David Coleman, Gianandrea Noseda, actuant al Teatro Alla Scala, Teatro Luciano Pavarotti (Mòdena), Palazzo Quirinale (Roma), RAI de Torino, Teatre Bolshoi (Moscou), Filharmonia de Sant Petersburg, Teatre de Kaliningrad i a Àsia a la Royal Opera House d’Oman.
Debuta com a solista al Palau de la Música Catalana acompanyada per l’Orquestra Simfònica del Vallès dins el cicle “El Primer Palau”.
Guardonada amb una medalla d’or als Global Music Awards 2016 com a artista emergent i pel seu primer treball discogràfic Gypsy Airs, i guanyadora del 1r premi i distinció del Jurat al American Protégé International Woodwinds and Brass Competition 2015, premi que l’ha portat a debutar al Carnegie Hall de Nova York.
Franch ha estat reconeguda en diversos concursos nacionals i internacionals: 3r premi Concours International du Jeune Flûtiste (Paris), finalista El Primer Palau (Barcelona), Sony Classical Talent Scout (Itàlia), 1r premi International Flute Competition Domenico Cimarosa (Itàlia), 2n premi Concurso Internacional OFMAN (Ciudad Real), Premi Especial XX Aniversari Concurs L’Arjau (Barcelona), 1r premi i premi del públic Concurs Internacional de Música de Les Corts (Barcelona).
Els darrers anys treballa amb el solista Raffaele Trevisani i el piccolista Nicola Mazzanti. Ha rebut donacions de les marques de flauta Nagahara, Mancke i Brannen&Brothers i una beca Marc Rich Foundation for Education and Culture per estudiar amb Sir James Galway des de 2011.
A part de la seva carrera com a solista, Franch ha fet col·laboracions amb l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), la Banda Municipal de Barcelona, l’Orquestra Simfònica del Vallès i la Haifa Symphony Orchestra of Israel. És flauta solista de la GIOrquestra.
El 2013 l’Elisabet és anomenada “Rising Star 2014′′ per Sir James Galway, rep una embocadura d’or de 16k i platí Galway/Nagahara en reconeixement de la seva carrera i és guardonada amb un Premi Ciutat de Sant Cugat 2013 “per dur el nom de Sant Cugat arreu del món, associat al talent i a l’excel.lència”.
El novembre 2015 publica el seu primer treball discogràfic “Gypsy Airs” amb el pianista Josep Buforn, cd presentat oficialment al Palau de la Música Catalana el febrer de 2016.
Recentment també ha guanyat la plaça de Solista Assistent a la Suzhou Symphony Orchestra i compartirà la seva dedicació a les Residències a La Pedrera amb el seu període de prova a aquesta orquestra de primer nivell internacional.

Propera actuació

Diumenge 18 de setembre 2016 (18 h)
Duet flauta i piano Concert de flauta i piano.
INTÈRPRET CONVIDAT: Josep Buforn, piano
PROGRAMA: Obres de Briccialdi, Infante, Rutter, Mauquet, Boehm i Reinecke.


%d bloggers like this: