Skip to content

EL DANSÀNEU CANVIA DE DATES A CAUSA DE LA PANDÈMIA DE LA COVID-19

Després de setmanes amb moltes incerteses, el Consell Cultural de les Valls d’Àneu ha decidit, d’acord amb el territori i amb els agents que donen suport al festival, mantenir la celebració de la 29a edició del Dansàneu aquest estiu, al Pirineu.

No obstant això, el context derivat de la crisi sanitària actual obliga a modificar-ne les dates previstes i és per aquest motiu que el festival tindrà lloc finalment del 23 al 30 d’agost de 2020.

Amb cura i amb molta prudència, l’equip del Dansàneu adapta en aquests moments l’edició d’enguany a les mesures sanitàries i de protecció que garanteixin la seguretat de les persones i treballa per poder presentar la programació d’aquest 2020 abans de Sant Joan, amb el convenciment que el 29è Dansàneu oferirà un seguit de propostes úniques i singularitzades amb l’objectiu de donar suport als artistes i als creadors del país, així com de posar en valor el patrimoni natural i artístic d’Àneu.

Els responsables del festival afirmen que “Més enllà dels molts interrogants que planteja la situació actual, intentarem preservar l’esperit del Dansàneu que es tradueix en una acció de pluja fina, com ens agrada dir-ne, de treball sostingut i de proximitat amb el públic i amb els artistes”. Dansa, música i patrimoni vertebren, per tant, una nova edició del festival de Cultures del Pirineu que ultima els canvis de programa derivats d’aquest ajornament.

Sobre la venda d’entrades

DEVOLUCIÓ // Amb motiu del canvi de dates, i atès que el desembre passat ja es van posar a la venda tres espectacles de l’edició d’aquest 2020, el Dansàneu retornarà l’import de les entrades ja venudes a les persones que ho sol·licitin. Per a més informació, podeu adreçar un correu electrònic a l’adreça: reserves@dansaneu.cat

VENDA // Igualment, el Dansàneu comunica que manté activa la venda d’entrades d’alguns espectacles que ja han estat reubicats en la nova graella de programació. La venda anticipada online es pot fer a través d’aquest web i també presencialment a la seu del Consell Cultural de les Valls d’Àneu, a Esterri. Els espectacles que ja tenen nova data són:

El Petit de Cal Eril & Montse Selma (Música i dansa): al recinte firal d’Esterri d’Àneu, el dijous 27 d’agost a les 23 h

NIT DOBLE: EL PETIT DE CAL ERIL AMB MONTSE SELMA 

Títol obra: Musica i dansaData: Dimecres 26 agostHora: 23:00Lloc: Recinte firalGènere: Música i dansaEtiqueta: Nit doblePreu: 8€ anticipada / 12€ a taquilla Entrades anticipades 

NIT DOBLE!

A les 23 h, MONTSE SELMA (dansa) i MARIE PERERA (violí)

A les 23.30 h, EL PETIT DE CAL ERIL, amb la col·laboració de MONTSE SELMA (dansa)

En una fusió totalment inèdita, el Dansàneu s’alia amb un dels grups més porosos i interessants de l’escena catalana actual, El Petit de Cal Eril, i amb la ballarina Montse Selma, que ha format part de les companyies de Joaquín Cortés, Color Dansa, Aita i Increpación Danza, entre altres.

Selma, coneixedora del festival atès que va participar en la producció del 25è aniversari Esvorell, suma el seu talent energètic i singular a les músiques d’El Petit de Cal Eril, especialment les que recull el seu disc Energia fosca en el qual els músics entren en íntima col·lisió amb els àlbums immediatament precedents La força (2016) i el celebrat Δ (2018).

Energia fosca ve a arrodonir un cicle de creixement forjat des de la base per un grup que defensa el seu projecte en primera persona, des de la trinxera i amb la màxima tenacitat: sense parar de tocar en directe i amb un inusitat ritme de producció de discos.

Nilak & Arnau Obiols (Circ i música): a MónNatura Pirineus – Les Planes de Son, el divendres 28 d’agost a les 19 h

NILAK AMB ARNAU OBIOLS

Títol obra: Circ i dansaData: Divendres 28 agostHora: 19:00Lloc: MónNatura Pirineus – Planes de SonGènere: Circ i dansaEtiqueta: Creació ad hoc per al DansàneuPreu: 6€ anticipada / 10€ a taquilla Entrades anticipades 

NILAK treballa a favor de la creació d’un espai escènic itinerant que doni accés a la cultura a les persones que viuen en aquelles comarques catalanes que no tenen cap teatre o equipament cultural, atès que segons dades del Departament de Cultura (2019) el 26% de les comarques catalanes (Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Conca de Barberà, Lluçanès, Moianès, Montsià, Pallars Sobirà, Priorat, Terra Alta i Vall d’Aran) no en tenen cap.

En aquest sentit, el Dansàneu i Nilak proposen una col·laboració articulada per a l’ocasió en estreta vinculació amb el territori entès com un espai de creació singularitzat per a la dansa i la música. Per a fer-ho, l’acció suma el talent del músic pirinenc Arnau Obiols.

S’obre igualment la venda de l’espectacle Ovidi 25 & Factoria Mascaró (Música i dansa): al recinte firal d’Esterri d’Àneu, el dissabte 29 d’agost a les 19 h

OVIDI 25 AMB FACTORIA MASCARÓ

Títol obra: Música i dansaData: Dissabte 29 agostHora: 19:00Lloc: Recinte firalGènere: Música i dansaEtiqueta: Producció del festival BarnasantsPreu: 8€ anticipada / 12€ a taquilla Entrades anticipades 

(Ovidi Montllor 1995-2020)
Mai no se’n va sempre és qui torna.

Espectacle produït pel festival Barnasants en la seva 25a edició i per recordar els 25 anys de la mort de l’artista. Els músics Mireia Vives, Borja Penalba i David Fernàndez i el poeta David Caño en són els protagonistes. Escoltarem cançons d’Ovidi, poemes d’Estellés, de Maria Mercè Marçal, de Salvat Papasseit… Ens emocionarem, pensarem i riurem amb les històries que ens contaran entre cançó i poesies i acabarem concloent que l’Ovidi no se n’ha anat, sempre torna.

Per a la seva actuació en el Dansàneu, OVIDI 25 suma la col·laboració de la companyia de dansa tradicional Factoria Mascaró, que ja ha coreografiat al llarg de la seva trajectòria cançons de l’autor d’Alcoi.

S´Agenda Cultura el 28 d´Abril del 2020

%d bloggers like this: