Skip to content

Eva Fernández Group al Festival EivissaJazz el 9 de Setembre de 2016 a Eivissa -Illes Pitiüses-

#totagenda #cultura #musica #jazz

L’entorn del Patrimoni Mundial de la ciutat d’Eivissa acollirà un any més el festival EivissaJazz, que aquest any contarà amb la presència del trompetista Enrico Rava com a estrella i que contarà amb grans músics sobre l’escenari com Abe Rábade, Moisés P. Sánchez, Gorka Benítez, Eva Fernández, Daahoud Salim i la Big Band Ciutat d’Eivissa.
El preu de les entrades és de 12 euros per nit, excepte el dia 7, que tindrà lloc un concert gratuït al Mercat Vell.


Totes les jornades començaran a les 21,30 hores. El cartell complet del festival és aquest:

Dia 7 / Mercat Vell: Big Band Ciutat d’Eivissa (concert gratuït)
Dia 8 / Baluard de Santa Llúcia: Gorka Benítez Trio + Eivissa Jazz Experience
Dia 9 / Baluard de Santa Llúcia: Eva Fernández Group +
Moisés P. Sánchez Trio
Dia 10 / Baluard de Santa Llúcia: Daahoud Salim Quintet (guanyadors del concurs de Getxo 2016) + New Rava Quartet

La segona jornada al baluard de Santa Llúcia s’obrirà el dia 8 de setembre a les 21,30 hores amb l’actuació de la jove saxofonista Eva Fernández.

Per a aquesta ocasió, Eva Fernández arriba en format quintet, en una proposta que reuneix reconeguts músics de prestigi, com són el jazzman David Pastor, José Luis Guart, Toni Pagès i Miquel Angel Be. Sota el nom d’Eva Fernández Group, la formació ofereix un repertori de jazz molt variat i es presenta davant el públic amb un espectacle fresc i sorprenent.

Eva Fernández
Eva Fernández és una jove promesa del jazz català que destaca com a saxofonista i cantant. Malgrat la seua joventut, i com a membre de la Sant Andreu Jazz Band, dirigida pel poliinstrumentista Joan Chamorro, Eva Fernández acumula una llarga experiència en pocs anys i forma part de la nova fornada de joves i destacades veus femenines. Fins ara, ja han actuat amb grans figures com Perico Sambeat, Dick Oatts, Ken Peplowski, Ignasi Terrassa, Bobby Gordon, Jesse Davis, Terell Stafford, Wycliffe Gordon, Josep M. Farràs, Scott Robinson, Josep Traver, Matthew Simon, Llibert Foruny, Carles Benavent o Jordi Bonell, i han participat en projectes diversos amb Andrea Motis & Joan Chamorro Group. També han participat en els festivals de jazz de Barcelona, Terrassa, Porta Ferrada, Menorca, Roses, Vic i Xàbia (València), entre d’altres.
David Pastor
Es va formar en el Musical de Sedaví, un autèntic planter de jazz valencià, on han sortit alguns dels grans jazzman actuals del país. David Pastor, sens dubte, va ser un dels millors alumnes d’aquella escola, un trompetista talentós, versàtil, de discurs polit, virtuós i bell, que ha captivat músics com Perico Sambeat, Ximo Tébar, Eladio Reinón, Mario Rossy, Frank Wess, Mike P. Mossman –un dels seus mestres-, Danilo Pérez, Slide Hampton, Pat Metheny o Paquito D’Rivera; o artistes d’altres gèneres de l’altura de Presuntos Implicados i Celia Cruz. El currículum de col·laboracions de Pastor és gairebé inigualable i ve avalat per la seua carrera en solitari amb títols com Introducing (Omix, 2002), Stringworks (Omix, 2005), Armageddon (Omix, 2012), o el directe en el festival Polisònic de Gandia amb el seu trio Nu-Roots. Actualment és el director de l’Original Jazz Orquestra Taller de Músics (ULL).
Miguel Ángel Be
Músic contrabaixista multidisciplinari amb creativitat artística personal. Va estudiar en el Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, on va obtenir el títol superior de Música Clàssica en l’especialitat de contrabaix. Més tard va estudiar a l’ESMUC, on obtengué el títol superior de Jazz i Música Moderna en l’especialitat de contrabaix i baix elèctric. Es va formar amb mestres amb Wolfgang Güttler i Thomas Martin en música clàssica i Cristian McBride en jazz. En el terreny professional ha participat en diverses orquestres clàssiques: la Jove Orquestra de Catalunya, l’Orquestra Acadèmia del Liceu, l’Orquestra de Sant Cugat, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra J. Carbonell Terres de Lleida, l’Orquestra de Cambra Gonçal Comelles, la Banda Municipal Barcelona i Barcelona 216. També ha participat amb la Cobla Genicenca, la Cobla Sant Jordi, la Cobla Principal del Llobregat i la Cobla Simfònica de Catalunya. També ha acompanyat cantants com Lídia Pujol, Marina Rossell, Alfonso Vilallonga, Joan Manuel Serrat, Laura Simó, Carme Canyella, Noah, Miguel Poveda, Joan Isaac, Luis Eduardo Aute, Eduard Iniesta, Gorka Benítez, Eladio Reinón, Vicens Solsona, Vicens Martín, Joan Monné i formacions com la Big Band Granollers o la Big Band Taller de Músics.
Toni Pagès
Estudia bateria en el Taller de Músics amb David Xirgu i Ramón Díaz. Paral·lelament, rep formació musical clàssica en el Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, de la mà de professors com Jorge Garrido o Ramon Torramilans. Actualment, és estudiant en actiu de Psicologia a la UOC (Universitat Oberta de Catalunya), en l’especialitat de psicopedagogia. Durant la seua trajectòria, ha tocat amb músics tan diversos i de l’altura de Raül Reverter, Pau Sastre, Beth, Gabo, Antonio Orozco, Monica Green, Paul Carrack, Lisa Stanfield o Lucrecia, entre d’altres; i amb grups com a Doctor No, Jazz el Estripador, Flam&Co., Passatge Jazz Quintet o l’Orquestra Saturn. Actualment, se’l pot veure en actuacions al costat d’Elena Gadel, Guillermo Prats, David Pastor, Jordi Bonell, Jordi Gaspar, Jordi Franco, Josep Lluís Guart, Miki Santamaria, Manu Guix, Jaume Peña, Judit Neddermann o David Muñoz “Gnaposs”, entre d’altres.
José Luis Guart
Cursa estudis en el Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. El 1990 finalitza els seus estudis de piano clàssic i continua en l’especialitat de jazz amb el mestre Francesc Burrull al mateix conservatori. Estudia també a l’Aula de Música Moderna i Jazz amb el contrabaixista Horaci Fumero. Des dels 17 anys ha treballat en diverses formacions. Va formar part de la Big Band del saxofonista Delphine, i de la Big Band de l’Aula. Al mateix temps, ha format part de diferents grups de música contemporània i ètnica, i de diferents orquestres de música llatina i salsa.


%d bloggers like this: