Skip to content

LA VOLTA AL MÓN EN 80 TIES, AL TEATRE VICTÒRIA

LA VOLTA AL MÓN EN 80 TIES, AL TEATRE VICTÒRIA

Cruïlla XXS ET CONVIDA A FER LA VOLTA AL MÓN, EL 20/07/2020, EN 80 TIES AMB  L’ACTRIU I CANTANT GEORGINA LLAURADÓ I LA PIANISTA CRISTINA MARTÍNEZ AL TEATRE VICTÒRIA

La volta al món en 80 ties. Un viatge teatral i musical a través del teatre documental, la performance, les cançons, la imatge i la dansa amb el que descobrirem a 80 “ties”, sovint silenciades

LA VOLTA AL MÓN EN 80 TIES, un monòleg que combina text, música en viu, dansa i vídeo. A través del teatre documental i l’adaptació de temes musicals de diferents èpoques i estils, l’actriu Georgina Llauradó dirigida per Joan Codina porten a escena aquesta personal, divulgativa, emocionant i divertida conferència-concert.

Des de la viatgera pionera Egèria (segle IV dC) fins a la premi Nobel Rigoberta Menchú; passant per Hatsepsut, la primera dona-faraó d’Egipte, o Hedy Lamarr, actriu de Hollywood i inventora, precursora de la teconologia WIFI i Bluetooth; per aquesta peça teatral hi passen 80 dones que han fet història tot, acompanyat amb versions musicals de Cindy Lauper, Madonna o Beyoncé, peces de Clara Schumann o fins i tot de Paquita la del Barrio.

És una obra coescrita per Joan Codina, que n’assumeix també la direcció, i per Georgina Llauradó, qui alhora la protagonitza.

En escena, l’acompanya en directe al piano Cristina Martínez, directora musical de l’espectacle. La proposta va guanyar el IV Premi Born de Residència Creativa d’Arts Escèniques que atorga el Cercle Artístic de Ciutadella (Menorca).

Els creadors han volgut fugir de la idea de mostrar aquestes dones com si fos un inventari, i en ofereixen un muntatge dinàmic i constantment canviant amb la intenció de sorprendre el públic que tindrà un paper participatiu.

Georgina Llauradó i Joan Codina han volgut parlar de “ties” i no dones perquè volen parlar d’elles de tu a tu. Entendre-les des de la sororitat i l’empatia i donar valor a què han fet però també humanitzar-les i fer palès que encara que hagin viscut en èpoques i contexts històrics diferents dels d’ara, els seus triomfs també són els nostres.

La companyia explica així la tria de les 80 dones que formen part de l’espectacle: ‘Ha sigut un camí dolorós, haver de descartar “ties” amb històries impressionants i llegats molt interessants no ha estat gens fàcil. Hem preferit optar per fer un espectacle més comprimit i que pugui despertar curiositat i ganes de saber-ne més que no saturar l’espectador amb biografies, dades i noms.’

La música variada i eclèctica interpretada en directe, serà el fil conductor i situarà l’espectador en el context de les històries d’aquestes 80 dones

L’OBRA

Per què és important El viatge d’Egèria? A qui li devem el WIFI i el Bluetooth? Com és que Clara Schumann va deixar de composar? La Teoria de la Relativitat és només d’ A. Einstein? Quantes dones tenen Premi Nobel? A qui va salvar Irena Sendler? Qui eren les Guerrilla Girls? Per què va morir Olympe de Gouge? Qui va descriure per primer cop l’orgasme femení?

Totes aquestes històries, i moltes altres, construeixen LA VOLTA AL MÓN EN 80 TIES.

Una actriu que també canta i una pianista que l’acompanya ens guien en aquest recorregut emotiu, combatiu però també divulgatiu i divertit.
Aquest és el nostre homenatge a totes les aventureres. A totes les “ties” intrèpides, inconformistes, idealistes, innovadores i irrepetibles que ens han precedit i que o bé no coneixem o bé no reivindiquem prou. No ens hi caben totes les que són però si que ho són totes les que hi estan. 80 “Ties”.

FITXA ARTÍSTICA

Intèrprets: Georgina Llauradó i Cristina Martínez

Direcció: Joan Codina
Dramatúrgia: Georgina Llauradó i Joan Codina

Direcció Musical: Cristina Martínez

Coreografia i Moviment: Igone López Harto

Disseny de Vestuari: Míriam Comte

Disseny de Llums: Daniel Gener

Projeccions: Kitiara Ferran (Minifilms)

Disseny gràfic: Kitiara Ferran (Minifilms)

Fotografia: Minifilms

 ENTRADES

TAMBÉ US POT INTERESSAR ….

%d bloggers like this: