Skip to content

L’Aplec del Sénia inicia un Verkami (fins el 30 de Setembre): 6é Aplec del Sénia (Vinaròs-Baix Maestrat) el 15 d´Octubre de 2016


Aplec del SéniaPas a pas, fem l’Aplec del Sénia | Verkami 

Com sorgeix l’Aplec del Sénia?

L’Aplec del Sénia va nàixer el 2004 i va celebrar quatre edicions seguides als pobles del nord del País Valencià i sud de Catalunya. Després de 7 anys sense dur-se a terme, el 2015 un grup de joves vam decidir recuperar-lo amb l’objectiu de reivindicar la unió entre els pobles de banda i banda del riu Sénia, que simbolitza la unió entre els territoris separats per una frontera simplement administrativa. Amb l’Aplec pretenem demostrar l’estima que sentim per la nostra terra i la voluntat de defensar-la, encara que ens vegem obligats a deixar-la per cursar els estudis superiors.

Què és l’Aplec del Sénia?

L’Aplec del Sénia és una trobada cultural, festiva i reivindicativa que defensa una cultura i una llengua pròpia que compartim en aquest territori. A més, pretén donar vida a una zona, normalment, oblidada per les institucions per ser la perifèria de la perifèria. A l’octubre està programada la 2ª edició després de la recuperació, la 6ª en total, que consistirà en una jornada que durarà un dia sencer. Durant aquesta jornada hi haurà activitats diverses: una fira d’entitats del teixit associatiu del territori (des d’associacions reivindicatives passant per una mostra de cultura popular i una oferta gastronòmica típica del territori), un dinar popular, activitats destinades a la joventut i al públic adult, concerts i molt més.

Emprenem el viatge del 6é Aplec del Sénia sols, amb il·lusió de crear una alternativa cultural per a totes les edats al nostre territori. El proper mes d’octubre tenim un cita i per a què això siga possible necessitem la vostra ajuda. Perquè juntes ho podrem tot! #pasapas #femaplec

Som Països Catalans en el seu documental “Un mapa en moviment”, que podeu trobar com a recompensa del Verkami, reflexa que el Sénia és un punt d’unió, que som les terres de cruïlla, que som el cor dels Països Catalans.
I l’Aplec del Sénia volem reivindicar aquest nexe, unió entre pobles i persones que fan possible que siga una realitat.
Ara també te necessitem a tu!
http://www.verkami.com/…/15496-pas-a-pas-fem-laplec-del-sen…


El dia 15 d’octubre podrem gaudir d’Orgull de Classe des de la Plana, juntament amb Smoking Soul’s i Maskarats!
Recordeu que per tal de fer possible l’Aplec hem començat una campanya de micromecenatge, podeu adquirir les vostres entrades i moltes recompenses més!

%d bloggers like this: