Skip to content

TALLER DE MÚSICS: ALUMNES DE L´ESCOLA SUPERIOR, PRÒXIMA JAM SESSION DIJOUS 5 DE FEBRER


#SonsCulturcatTotcat #FormacioCulturcatTotcat #JamsessionCulturcatTotcat


Taller de Músics

Jam Session amb els alumnes de l’ESEM

El Taller de Músics-Escola Superior d’Estudis Musicals compta amb un nou espai per a la música en directe a dos minuts del nostre centre. Es tracta del Casal de Barri Sant Andreu, gestionat per la Federació d’Entitats l’Harmonia, on podreu participar i gaudir de jam sessions el primer dijous de cada mes de 20h a 22h



Les jams estaran protagonitzades pels alumnes de tots els cursos del Taller de Músics-Escola Superior d’Estudis Musicals. Volem que tots tingueu l’oportunitat de passar per l’escenari.
Si tens una proposta per obrir una jam envia un correu electrònic a martav@tallerdemusics.com.
Les jam sessions són d’entrada lliure i els alumnes del Taller teniu descomptes en les consumicions presentant el carnet d’estudiant del Taller de Músics.
Casal de Barri de Sant Andreu: Sant Adrià, 20 (Fabra i Coats).


   

L’Escola Superior

El Taller de Músics Escola Superior d’Estudis Musicals té entre els seus principals objectius la difusió de la música feta a casa nostra i la necessitat d’aprofundir en els aspectes de l’ensenyament musical de nivell superior com a eina imprescindible per aconseguir una millor qualitat dels professionals del nostre país.
Les principals motivacions per a assumir aquest projecte són:
 • Col·laborar en la formació de futurs professionals des del màxim rigor metodològic – ho demostren els més de 30 anys d’història del Taller de Músics-.
 • Donar les eines necessàries per a convertir un centre d’ensenyament superior en una autèntica “factoria de creació”, atenta als canvis substancials que es produeixen actualment a nivell artístic.
 • Basat en les dues premisses anteriors, procurar la inserció laboral dels alumnes, tot considerant l’espai entre les aules i l’escenari, o els estudis d’enregistrament o de producció, un “trajecte natural”.   
És per això que el Patronat de la Fundació Privada Taller de Músics, en la sessió ordinària de 23 d’abril de 2009, va aprovar el Projecte de Centre i les Normes d’organització i funcionament que regeixen el Taller de Músics Escola Superior d’Estudis Musicals (ESEM), organisme que ha permès la realització d’aquest gir qualitatiu en la formació dels estudiants i que ha garantit el reconeixement oficial dels estudis del Títol Superior de Música (240 crèdits ECTS) que imparteix aquesta institució, hereva de la tradició de la seva Escola però partícip dels reptes que planteja la integració en l’ Espai Europeu d’Educació Superior al 2010 amb l’anomenat Pla Bolonya.


Titulacions

El Taller de Músics Escola Superior d’Estudis Musicals ofereix places per cursar, a més d’Interpretació, les especialitats deComposició Producció i Gestió.


Especialitat de COMPOSICIÓ

El nostre objectiu -formar professionals de la composició- fa especial èmfasi en aquelles vessants relacionades amb l’ofici i els aspectes artesanals de la creació musical actual.
Plantegem una visió eclèctica de la composició moderna. A partir de l’estudi rigorós de la tradició, ens inclinem per una visió generosa de diferents estètiques musicals.
Sota tutoria personalitzada, l’alumne podrà crear el seu recorregut segons el seu propi criteri de creació: la música moderna (per a big band de jazz o diferents ensembles instrumentals), música clàssica i contemporània (orquestra simfònica, música de cambra), així com creació musical com a suport a les arts escèniques, plàstiques, audiovisuals…
Hem inaugurat el format de pràctiques Musical Lab, creant convenis amb empreses amb demandes musicals específiques. Així mateix, el Taller de Músics, mitjançant l’oficina de Management & Produccions, ofereix sortides professionals relacionades amb aquest àmbit d’especialització musical.
Responsable de l’especialitat de Composició: Enric Palomar


Especialitat de PRODUCCIÓ I GESTIÓ

La trajectòria del Taller de Músics sempre ha estat vinculada a la seva doble vessant d’escola de música moderna i motor dinàmic de producció musical.
Amb la nova especialitat de Producció i Gestió, el nostre objectiu és formar professionals en la gestió d’activitats musicals, dotant-los de rigor en els coneixements bàsics i tradicionals propis, al  mateix temps que es procura una capacitat d’anàlisi i de recerca del mercat, com a aposta per a nous models situats en l’economia actual.
El Taller de Músics posa a la disposició dels alumnes el seu departament deManagement & Produccions per a l’elaboració de pràctiques acadèmiques i com a porta de sortida cap a un futur professional en l’àmbit de la gestió i producció musical.
EQUIP DOCENT
Xavier Marcé,  Vicepresident per al desenvolupament empresarial de Focus
Ezequiel Baró, Professor Emèrit d’Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona
Brian Sellei,  Director General de Menos Que Cero
Fernando Novillo, Responsable de Postproducció de Nómada 57
Rafa Puerta, Studio Manager de Nómada 57
Pere Aguilar, Gerent i Tècnic de so de Nómada 57
José Ramón Gil, Assessor jurídic d’empreses del sector artístic de FGV-Legal
Enric Marín,  Professor de la Universitat Autònoma de Barcelona
Jordi Riera, Director Pedagògic del Taller de Músics
Santiago Galán, Arranjador i Musicòleg per la Universitat Autònoma de Barcelona i Cap d’estudis del Taller de Músics Escola Superior d’Estudis Musicals
Joan Chamorro, Director de la Sant Andreu Jazz Band 

Simulacre per a les proves especifiques d’accés als Estudis Superiors de Música 2015-2016

Com cada any, el Taller de Músics Escola Superior d’Estudis Musicals ofereix una prova simulacre dels diferents exercicis que sortiran a les proves d’accés, així com una prova d’entrevista personalitzada amb un dels professors de l’equip pedagògic de l’ESEM per comentar els resultats orientatius.

Divendres 27 de febrer, de 10h a 12h (tots els àmbits)

Simulacre d’exercicis de la Part A
Dictats, anàlisi auditiva i anàlisi de partitura en les opcions de:
  · Jazz i Música Moderna
  · Flamenco
  · Composició
  · Producció i gestió

  Divendres  6 de març, de 10h a 12h

  Simulacre d’exercicis de la Part B
  Exercicis específics de (es pot fer el simulacre d’exercicis de dues especialitats com a màxim):
   · Composició (escriptura)
   · Producció i gestió (desenvolupament)
   . . . . . . . . . .

   INSCRIPCIONS

   Del 9 al 26 de febrer
   La  inscripció es pot fer de forma presencial al centre o bé trucant al telèfon 93 176 30 63.

   PREUS

   Part A: 80€ / Part A i B: 100€
   . . . . . . . . . .
   Notes: A partir del 20 de març ens posarem en contacte amb als candidats per tancar una entrevista personalitzada en què es comentarà el resultat.

   %d bloggers like this: